Повернутись
Брифінг від 20 вересня 2022 року

Дата публікації: 20.09.2022

  • Укроборонпром спільно з країною-членом НАТО будує боєприпасний завод. Відповідну угоду сторони підписали напередодні. І це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуто міжнародні домовленості та укладено відповідний договір. Виробництву боєприпасів за стандартами НАТО бути.
  • Водночас Укроборонпром продовжує допомагати Генштабу Збройних сил України укомплектовувати бойові підрозділи. Підприємства державного ОПК працюють цілодобово над виробництвом, модернізацією та відновленням необхідного озброєння. З початком повномасштабного вторгнення підприємства Концерну передали ЗСУ у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за увесь минулий рік. Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п‘ятому колу, а після відновлення — повертались у стрій. Цілодобово працюють й виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку прямо у полях. Таким чином, приведення у бойову готовність – в тому числі після пошкоджень – української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція Державного концерну «Укроборонпром» станом на сьогодні.
  • Одне з підприємств Концерну отримало право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави. Воно має власний Центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу. Підприємство стало третім в Україні – після Збройних сил та Держслужби з надзвичайних ситуацій, – яке може знешкоджувати та утилізовувати боєприпаси.
  • Наприкінці цього тижня – з 23-го по 25-те вересня – відбудеться оборонний форум для розробників або, як його ще називають, хакатон IDI Camp. Електромагнітна зброя, дрони-перехоплювачі, розмінування територій, системи психологічного впливу та захист БПЛА від засобів РЕБ — теми для розробок та стартапів. Укроборонпром як партнер хакатону допоможе втілити найкращі проривні рішення. Українська армія має отримати технологічну перевагу над ворогом.