Повернутись
Українська оборонна промисловість і Rheinmetall створили спільне підприємство

Дата публікації: 24.10.2023

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» та один з провідних світових оборонних виробників, німецька компанія Rheinmetall AG, створили спільне підприємство. Німецько-українське ТОВ "RHEINMETALL UDI" (RHEINMETALL UKRAINIAN DEFENSE INDUSTRY LLC) було зареєстровано 18 жовтня 2023 року. Про це оголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час німецько-українського бізнес-форуму в Берліні за присутності Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Показово, що це перше спільне підприємство, створене з іноземними партнерами за участю АТ «Українська оборонна промисловість».

Основою співпраці є технічне обслуговування та ремонт бронетехніки, яку партнери передають Україні. Ця співпраця також передбачає спільне виробництво продукції Rheinmetall в Україні та розробку новітніх зразків ОВТ на базі новоствореного підприємства за участю українських та німецьких фахівців.

«Укроборонпром тривалий час працював над створенням спільного підприємства з Rheinmetall. Це відкриває нові можливості для державної оборонної промисловості та утверджує нас як надійного гравця на міжнародній арені. Я щиро вдячний нашим партнерам за співпрацю, – зазначив Генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін під час візиту до Німеччини. – Це велика робота, проведена Офісом Президента України, Кабінетом Міністрів України, Міністерством закордонних справ і Міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним».

«Оперативне забезпечення нагальних потреб України в її боротьбі за свободу та демократію є для нас в Rheinmetall питанням ключової важливості. Завдяки своєму досвіду та можливостям, Rheinmetall має все необхідне, щоб бути цінним і потужним партнером для України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Ми раді, що українська оборонна промисловість має поруч потужного та надійного партнера, якому можна довіряти»зазначив Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

Створення спільних підприємств з іноземними партнерами є однією з ключових можливостей, які відкрила реформа державної оборонної промисловості для трансформованого Укроборонпрому. 28 червня 2023 року Державний концерн було перетворено на Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість», яке потенційно може стати більш зрозумілим і прозорим партнером для міжнародних компаній. Наразі завершення реформи Укроборонпрому перебуває у фокусі уваги команди державного ОПК.