Повернутись
Укроборонпром і Міносвіти залучають молодь в українську оборонку

Дата публікації: 24.05.2023

Освітня та оборонна галузі об’єднують зусилля задля посилення обороноздатності країни. Сьогодні, 24 травня, між Міністерством освіти і науки України та Державним концерном «Укроборонпром» укладено Меморандум про партнерство та співпрацю. 

Ним передбачено, зокрема, що студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти проходитимуть виробничу та переддипломну практику на підприємствах Концерну. Це має популяризувати професії оборонного сектору серед молоді та в довгостроковій перспективі забезпечити омолодження колективів підприємств й осучаснення виробництва. Йдеться також про спільну розробку відповідних освітніх програм за дуальною формою, цілеспрямовану підготовку спеціалістів згідно з потребами оборонних підприємств та з подальшим їх працевлаштуванням.

Варто зазначити, що робота з омолодження української оборонки (середній вік на підприємствах Укроборонпрому — 50+ років) вже розпочата, а підписання Меморандуму має масштабувати вказані проєкти. Так, з початку повномасштабного вторгнення практику та/чи стажування на підприємствах Концерну пройшли близько 2000 студентів. У підсумку кожен третій був працевлаштований на наших підприємствах.


«Українська молодь сьогодні має безліч крутих ідей та бажання розвиватися в оборонній сфері. І наше завдання – допомогти їм це зробити у найбільш ефективний спосіб: реалізувати себе, свої ідеї та разом зробити внесок у перемогу», – зауважив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

«Державний оборонно-промисловий комплекс потребує залучення прогресивної молоді, їх ідей та нового бачення. Це важливо, в тому числі, і в довгостроковій перспективі. Адже ОПК може і має стати драйвером розвитку економіки України», — зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв

Наразі Концерн співпрацює з 75 навчальними закладами.